Zakelijke autoverzekering vergelijken

Ben jij op zoek naar een goede zakelijke verzekering voor jouw nieuwe auto? Dan moet je natuurlijk niet over één nacht ijs gaan bij het uitzoeken van de autoverzekering die bij jou past. Er zijn nu eenmaal verschillen tussen verzekeraars en verzekeringen. Beter is het om zakelijke autoverzekeringen te vergelijken. Op die manier kom je niet van een koude kermis thuis bij eventuele schade of ongelukken.

De verschillende soorten zakelijke autoverzekeringen vergelijken

Geen enkele verzekering is exact hetzelfde. Bij de ene verzekering of verzekeraar ben je all risk verzekerd en bij andere ben je alleen WA-verzekerd. Laatstgenoemde houdt in dat je alleen verzekerd bent voor schade die je andere berokkend door eigen schuld. Als het ongeluk de schuld van een ander persoon is, wordt de schade natuurlijk vergoed door de verzekering van die andere persoon. WA staat dan ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid en is verplicht voor iedereen met een auto.

Beperkt casco versus volledig casco

Daarnaast heb je beperkt casco en volledig caso. Bij beperkt casco ben je WA-verzekerd met extra’s. Welke extra’s dat zijn, verschilt per verzekeraar. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor één van de volgende drie modules: diefstal, raambreuk en brand, storm en natuur. Met name laatstgenoemde is populair omdat je dat niet in de hand hebt. Als er door een storm een boom op je auto belandt, is het natuurlijk wel zo fijn dat schade gedekt wordt. Al geldt hetzelfde natuurlijk ook voor diefstal. Dat is dan ook de reden dat de meeste mensen kiezen voor volledig caso. In dat geval ben je tegen alles verzekerd. Als je een nieuwe auto hebt, valt dat aan te raden. Heb je een auto die weinig waarde vertegenwoordigd is het normaliter beter om te kiezen voor een WA-verzekering of beperkt casco. Het is het dan immers niet waard.

Autoverzekeraars vergelijken

Nu je weet hoe de verschillende soorten zakelijke autoverzekeringen eruit zien, is het tijd om de verzekeraars tegen het licht te houden. Er zijn vele autoverzekeraars die allen weer net even iets andere voorwaarden hebben. Hierbij kan je denken aan het eigen risico, maar met name de dekkingsgraad. Dit verklaart veelal dan ook het prijsverschil tussen de verzekeraars. Een verzekeraar die 80 euro per maand rekent, zal natuurlijk minder verzekeren dan een verzekeraar die 120 euro per maand vraagt. Het is daarom verstandig om de voorwaarden goed door te lezen en je niet alleen te laten leiden door de prijs.

Vergelijk autoverzekeringen voor het beste resultaat

Een zakelijke autoverzekering afsluiten, is helemaal niet moeilijk. Het kost wel wat tijd en moeite als je de juiste zakelijke autoverzekering wilt afsluiten. Een verzekering die bij jouw wensen en eisen past. Zakelijke autoverzekeringen vergelijken is dan ook geen overbodige luxe en is aan te raden. Vergelijk niet alleen de drie verschillende verzekeringen (WA, beperkt casco en volledig casco), maar ook de verschillende verzekeraars. Op die manier heb je aan het eind van de rit de juiste zakelijke autoverzekering!