Top 10 onzinverzekeringen

Nummer 1: Regenverzekering

De reden waarom mensen deze verzekering zouden afsluiten is een klein raadsel. Het gaat om de ‘regenverzekering’. Het bestaat echt en uitbetaling volgt bij een simpele oorzaak. Wanneer het twee dagen opeenvolgend tussen tien uur in de ochtend en zes uur in avond regent, en er meer dan vier uur regen per dag is gemeten. Absoluut niet afsluiten!

Goedkoopste bedrijfsautoverzekeringen direct vergelijken

Nummer 2: Pechhulp thuisverzekering

Als je wel een technische problemen thuis ervaart, zelfs dan moet je deze verzekering niet afsluiten. Deze verzekering betaald uit tot maximaal honderd euro en is er alleen voor technische problemen in huis.

Nummer 3: Catastrofeverzekering

Je betaald de longen uit je lijf voor deze verzekering. Als je heel bang bent voor een enorme ‘catastrofe’, dan zou je het kunnen overwegen. Deze verzekering schiet je te hulp bij overstromingen en terroristische aanslagen. Zelfs als een bom uit de Tweede Wereldoorlog onder je voeten ontploft, dan ben jij tenminste verzekerd.

Nummer 4: Ongevallenverzekering inzittende

Wauw, deze verzekering komt goed van pas bij een auto ongeluk. Nee, dat is niet zo. Het is een uitgeklede versie van een betere, effectievere en veel goedkopere schadeverzekering voor inzittende. Denk er dus niet over na, deze verzekering kan je links laten liggen.

Nummer 5: Garantieverzekering

Met deze verzekering ben je verzekerd voor een garantie die je waarschijnlijk toch al hebt. Wettelijk gezien kom je vaker in aanmerking voor een garantie. Als je een aankoop doet met een creditcard ben je vaak ook voor een lange periode verzekerd. Deze verzekering is alleen betalen, je hebt er helemaal niets aan.

Nummer 6: Tuinverzekering

Stel er lopen een paar vervelende jongens uit je buurt je tuin in, ze schoppen je planten om en trekken je bloemen uit de grond? Dan ben jij prima verzekerd met de tuinverzekering. Je krijgt gewoon weer geld uitbetaald om nieuwe planten te komen. Oftewel, pure onzin.

Nummer 7: Smartphoneverzekering

Kijk uit bij het afsluiten van deze verzekering. In de meeste gevallen betaal je extreem hoge premie, je mobiel is binnen enkele maanden goedkoper dan je verzekering. Maar mocht je het je fijn gevoel geven, dan zou je hem wel kunnen afsluiten.

Nummer 8: Scholierenverzekering

Stel er overkomt je iets binnen de muren van de school? Dan ben jij verzekerd voor alle geleden schade. Misschien slim om de aanbieder van deze verzekering snel de rug toe te keren.

Nummer 9: Huisdierverzekering

Deze verzekering is er voor alle medische kosten die gemaakt moeten worden voor jou huisdier. Dan moet je denken aan operaties of ontwormen. Het kan een dure grap zijn, overwegen dus. Toch lijkt dit een behoorlijke ‘onzinverzekering’.

Nummer 10: Zinloos Geweld Verzekering

Slachtoffers van zinloos geweld kunnen met deze verzekering de schade laten dekken. Het klinkt een beetje vreemd en dat is het ook. Deze verzekering is ook zinloos, doe het dus niet.

Natuurlijk zijn er ook tal van verzekeringen die wel degelijk nodig zijn. Daarbij zijn er ook verzekeringen die tot op een bepaalde hoogte verplicht zijn. Daartoe behoren bijvoorbeeld een autoverzekering en de zorgverzekering. Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Zorgverzekeringen vergelijken kan je nu heel makkelijk online doen.