Zakelijke autoverzekering ZZP

Ben jij een ZZP’er en op zoek naar een zakelijke autoverzekering? Dan hebben we goed nieuws. Een zakelijke autoverzekering voor een ZZP’er kan tegenwoordig namelijk! Dat niet alleen, het is ook nog eens een stuk voordeliger dan een particuliere autoverzekering. Het is niet voor niets dat de meeste ZZP’ers de overstap maken naar een zakelijke autoverzekering. Het heeft een hoop voordelen en geen nadelen ten opzichte van een particuliere autoverzekering.

Goedkoopste bedrijfsautoverzekeringen direct vergelijken

Twee grote fiscale voordelen

Als ZZP’er is het natuurlijk belangrijk om goed met geld om te gaan. Je hebt geen vast salaris en moet hard werken voor je geld. Om die reden zijn fiscale voordelen ook zeer welkom. Zeker als je er geen moeite voor hoeft te doen. Dat gaat al helemaal op voor een

zakelijke autoverzekering. Je hebt meteen twee grote fiscale voordelen. Ten eerste hoef je de BTW niet te betalen omdat je het kan verrekenen met de BTW-opgave. Ten tweede kan je ook nog eens de zakelijke autoverzekering als aftrekpost opvoeren bij de jaarlijkse inkomstenbelasting. Zo sla je twee fiscale vliegen in één klap! Dat scheelt al gauw flink ten opzichte van een particuliere autoverzekering. Reken maar uit: 21% BTW én je kan de autoverzekering aftrekken.

Drie autoverzekeringen

Het is belangrijk om te weten welke autoverzekering jij nodig hebt. Heb jij een auto ouder dan acht jaar die weinig waarde vertegenwoordigd? Kies dan voor een WA-verzekering. Deze verzekering is wettelijk verplicht, het staat dan ook voor Wettelijke Aansprakelijkheid, en is de goedkoopste autoverzekering die je kunt vinden. Voor auto’s die bij schade bijna als total loss gezien kan worden, is dat de beste keuze.

Heb jij een auto tussen de vier en acht jaar oud die nog enige waarde vertegenwoordigd? Dan is een beperkte casco de beste keuze voor jou. Deze kan worden gezien als WA-plus en is hetzelfde als de WA-verzekering met nog een aantal extra’s. Je kunt bij bepaalde verzekeraars bijvoorbeeld kiezen uit drie modules. Meestal zijn dit: diefstal, raambreuk en brand, storm en natuur. Je bent dan extra verzekerd voor diefstal of voor natuurschade. Als je iets anders hebt, is het helaas voor eigen risico. Omdat jouw auto enige, maar geen grote waarde vertegenwoordigd is dit alsnog de beste optie door het prijsverschil.

Heb jij een auto van maximaal vier jaar oud die een (middel)hoge waarde vertegenwoordigd? Dan kan je het beste kiezen voor volledige casco. Je bent dan optimaal verzekerd tegen iedere vorm van schade, zelfs als het jouw schuld is. Dat is natuurlijk wel zo fijn als jouw auto van significante waarde is.

Vergelijk zakelijke autoverzekering ZZP

Voordat je een keuze maakt, is het belangrijk om de verschillende autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. De meeste verzekeraars hebben dan wel dezelfde verzekeringen, maar dat betekent niet dat er geen kleine nuances te vinden zijn. In de prijs bijvoorbeeld, maar ook in het eigen risico of hoe snel en hoe veel ze uitbetalen. Dat zijn natuurlijk belangrijke zaken bij een zakelijke autoverzekering ZZP.