Zakelijke autoverzekering eenmanszaak

Als eenmanszaak met een auto is het de vraag of je de auto particulier of zakelijk dient te verzekeren. Geen gemakkelijk keuze, maar toch heeft een zakelijke autoverzekering eenmanszaak een aantal grote voordelen ten opzichte van een particuliere autoverzekering. In dit artikel leggen wij uit welke voordelen, maar ook waarom het zo belangrijk is om verzekeringen en verzekeraars met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Goedkoopste bedrijfsautoverzekeringen direct vergelijken

De fiscale voordelen van een zakelijke autoverzekering

Als je voor de zakelijke autoverzekering gaat, heb je meteen een aantal grote voordelen. Voordelen die eventuele nadelen meteen nietig maken. Je hebt namelijk een aantal fiscale voordelen. Ten eerste kan je natuurlijk de BTW verrekenen. Dat scheelt al meteen 21% BTW en dus meer dan 1/5e van de prijs van de verzekering. Zo’n voordeeltje kan je natuurlijk niet krijgen bij een particuliere verzekering. Ook kan je de zakelijke autoverzekering aan het einde van het jaar opgeven in je jaaropgaaf. Doordat je de zakelijke autoverzekering fiscaal kunt aftrekken, scheelt dat ook weer een flinke slok op een borrel. Dat alles maakt een zakelijke autoverzekering voor een eenmanszaak natuurlijk een logische keuze. Het scheelt je simpelweg meteen een hoop geld.

De drie verschillende zakelijke autoverzekeringen

Je weet nu dus een zakelijke autoverzekering voor een eenmanszaak de beste keuze is door de fiscale voordelen. Dan is het nu tijd om de zakelijke autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het is belangrijk om te weten dat er drie soorten verzekeringen zijn: WA-verzekering, beperkt casco en volledig casco.

De WA-verzekering is verplicht. Hiermee ben je verzekerd als je iemand anders schade berokkend. Beperkt casco en volledig caso hebben natuurlijk beiden WA in zich, maar hebben nog een aantal extra’s. Bij beperkt casco kan je een aantal modules kiezen bijvoorbeeld brand, diefstal of natuurschade. Bij volledig casco ben je volledig verzekerd en dat is met name aan te raden bij nieuwe auto’s met een flinke waarde. Als je een auto hebt die niet veel waard is en bij iedere schade als total loss kan worden verklaard, is volledig casco wellicht overbodig. De meeste zakelijke rijders zullen altijd voor volledig casco gaan.

Verzekeraars vergelijken

Nu je dit weet, is het tijd om de verzekeraars aan een test te onderwerpen. Niet iedere verzekeraar is namelijk exact hetzelfde. Laat je niet meteen leiden door de laagste prijs, je kunt dan namelijk van een koude kermis thuis komen bij schade. Je hebt natuurlijk te maken

met een eigen risico, maar ook met hoeveel een verzekeraar uitbetaald bij schade. Sommige verzekeraars zullen niet volledig uitkeren en zullen stellen dat een reparatie ook een stuk goedkoper kan. Door de verzekeraars te vergelijken, kan je dit soort kwesties uit de weg gaan. Lees ervaringen en neem de voorwaarden door.

Kies de zakelijke verzekering voor jouw situatie

Een zakelijke verzekering eenmanszaak heeft meer haken en ogen dan je in eerste instantie zou verwachten. Althans.. als je meteen de juiste verzekering tegen een scherpe prijs wilt pakken. Kies uit een WA-verzekering, beperkt casco of volledig casco en ga daarna op zoek naar de ideale verzekeraar. Op die manier ben je verzekerd van de juiste verzekering.