Bestelautoverzekering Vergelijken

Een verzekering voor bestelauto’s moet aan een aantal eisen voldoen:

1. betaalbaar zijn
2. goede dekking bieden
3. efficiënt reageren bij eventuele schade
4. heldere informatie verstrekken
5. liefst extra service, zoals goede pechhulp, bieden.

Bestelautoverzekering vergelijken, waar op letten?

Om de optimale verzekering te vinden, helpt het om de bestelautoverzekering te vergelijken. Op die manier heb je direct toegang tot een overzicht van de prijs, de voorwaarden, de dekking, de extra’s en eventuele aanbiedingen. Een bestelautoverzekering is namelijk geen normale autoverzekering. Je hebt met allerlei andere zaken te maken, zoals:

* wordt de auto voor het bedrijf gebruikt of ook privé?
* waarvoor worden de meeste kilometers gemaakt? Bedrijf of privé?
* worden er goederen of personen mee vervoerd? Of beide?
* gaat de wagen vaker naar het buitenland?
* kan de verzekering ook zonder BTW? Onder welke voorwaarden?
* hoeveel extra korting geldt bij meer dan 1 wagen? Hoe zit dat bij meer dan 10?
* welke schade wordt gedekt bij een ongevallen inzittenden verzekering?
* gelden andere regels voor het bestellen van maaltijden dan voor een koerier?
* hoe zit met het overstappen naar een andere verzekeraar?
* hoe is de no claim geregeld?

Wat te kiezen?

Bestelautoverzekering vergelijkenDe bestelautoverzekering vergelijken wordt een stuk makkelijker door antwoorden op deze vragen te zoeken. Kies niet meteen voor de goedkoopste, want daar kun je achteraf misschien spijt van hebben. Kies die verzekering die past bij het gebruik van de bestelauto. Dat is met name belangrijk wanneer er personen vervoerd worden, want daarvoor gelden andere maatstaven. Heb je twijfels of vragen, aarzel niet om ze te stellen. Hoe duidelijker het beeld is wat de bestelautoverzekering biedt, hoe eenvoudiger de keuze wordt.

Invloed tweedehands op de premie

Het maakt uit of de verzekering voor een nieuwe – of een tweedehands bestelauto zal gelden, aangezien bij een nieuwe voor All Risk wordt gekozen. Bij een tweedehands wagen wordt de dagwaarde vastgesteld als verzekerde waarde, waarbij net als bij een personenauto geldt dat de dagwaarde, plus de keuze tussen WA en WA + casco, op het moment van een schade bepaalt hoeveel maximaal zal worden uitgekeerd. Het verschil in prijs wordt vooral gevormd door het te vervoeren goed en de taak die met de auto wordt uitgevoerd. De kans op schade zal voor een koerier groter zijn dan voor het Tafeltje-Dek-Je of voor personenvervoer naar het buitenland dan voor een lokale taxi bestelauto.

Andere eisen

Wie veel op de weg zit, kiest eerder voor betere dekking. Denk hier aan diefstal, aan zogenaamde eenzijdige schade, waarbij je ook bij een door jezelf veroorzaakte schade een vergoeding krijgt. Een andere vraag is hoeveel extra korting een betaling ineens per jaar oplevert. Er zijn verzekeraars die hiervoor 6% korting aanbieden. Of zoek je meer een collectieve verzekering die naast de bestelwagen(s) ook vorkheftrucks en dergelijke mee verzekert?

Tussenpersoon

De een houdt er van alles zelf te regelen, de ander wil liever met een tussenpersoon werken. Via het bestelautoverzekering vergelijken kun je voor een van deze twee kiezen. Mocht je twijfelen, vraag dan via het online portaal hoe de afhandeling van een schade verloopt. Op die manier kun je heel effectief een keuze maken die bij je past en waar je je goed bij voelt.

No claim en korting

Bij het bestelautoverzekering vergelijken komt dus meer kijken dan alleen een goede prijs. Het allerbelangrijkste is om een bestelautoverzekering te kiezen die bij jouw activiteiten past. Pas daarna komen zaken als no claim en andere kortingen aan de beurt. Algemeen gesteld geldt dat een bestaande no claim wordt overgenomen. Het kan echter geen kwaad om, zolang je het maximum nog niet bereikt hebt, te informeren of je een trapje hoger kunt instappen. Dat kan voor beide partijen best interessant zijn wanneer er meerdere voertuigen in de verzekering meegenomen worden. Kijk ook naar eventuele extra kortingen. Zijn ze op dit moment interessant? Zo zal een starter waarschijnlijk liever per maand de premie betalen dan meteen voor een heel jaar, ondanks de extra korting.

Het kan voor een klus nodig zijn om met een aanhangwagen naar een klant te gaan. Ga je een aanhangwagen huren, dan hoef je hier in principe geen extra verzekering voor af te sluiten bovenop de verzekering die je al hebt bij de bestelauto. Je bent via de verhuurder al verzekerd. Koop je een eigen aanhangwagen, dan is het verstandig om de polisvoorwaarden erop na te slaan. Soms is het nodig om de verzekering uit te breiden.