Autowaarde auto bepalen voor zakelijke autoverzekering

Autowaarde auto bepalen voor zakelijke autoverzekeringNiet iedere zakelijke rijder heeft een lease auto. Sommige bedrijven kiezen ervoor om zelf een bedrijfsauto te kopen. Dit kan voordeliger zijn, hoewel je er wel rekening mee moet houden dat je bijtelling betaald over de nieuwwaarde van een auto. Een oude bedrijfswagen kopen met een hoge nieuwwaarde is dus geen slimme zet. Uiteraard wil je als ondernemer zo min mogelijk kosten hebben. Elke euro die je niet uitgeeft is het snelst verdiend. Het is daarom slim te onderzoeken welke soorten zakelijke autoverzekeringen er zijn doormiddel van autoverzekeringen vergelijken. Tevens zit er verschil het soort bedrijf wat je hebt of waar je werkt en het zakelijk rijden van een auto. Lees ook onze artikelen over het verzekeren van een zakelijk voertuig als ZZP’er en het artikel over de zakelijke autoverzekering voor de eenmanszaak.

Goedkoopste bedrijfsautoverzekeringen direct vergelijken

Kenteken opvragen voor waardebepaling voertuig

Het is verstandig om de waarde van je voertuig goed na te trekken. Hier kun je gratis een kenteken opvragen om de autowaarde van het voertuig te bepalen. Deze waarde gebruik je voor je zakelijke autoverzekering. De verzekering wil namelijk weten wat de dagwaarde van een auto is. De waarde check zal aantonen wat de auto vandaag de dag waard is. Met het kenteken opvragen voor autowaarde kom je nog meer belangrijke informatie te weten. Je krijgt te zien wat de cataloguswaarde van de auto is, op basis hiervan wordt je bijtelling bepaald. Het kenteken opvragen geeft je ook inzicht in overige waardes zoals de aanschafprijs en handelswaarde.

Hiermee kun je inschatten of je voor de zaak een goede deal maakt. Bereken ook je wegenbelasting en weet dan wat je totale vaste lasten zijn. Deze bestaan uit je zakelijke autoverzekering, wegenbelasting en bijtelling. Niet inbegrepen zijn onderhoud en brandstofkosten. Deze zijn zakelijk ook aan te dragen en leveren je belastingvoordeel op. Ten eerste kun je de BTW terugvorderen en ten tweede zijn kosten een aftrekpost. Zo kun je ook de verzekering en andere autokosten aftrekken van de winst.

Conclusie – Van plan zakelijk een voertuig aan te schaffen? Controleer de waarde met de kenteken opvraag, bepaal welke autoverzekering je wilt afsluiten en check of het interessant is de auto te kopen in verband met bijtelling.